Vulkaan Arenal

De vulkaan Arenal is voortdurend actief sinds hij in 1968 uitbarstte. De voor 1968, 400 jaar lang ”slapende vulkaan”, heeft het gebied aanzienlijk veranderd. Arenal, als een van de meest actieve vulkanen ter wereld, produceert bijna elke dag grote as wolken, explosies en gloeiend lava. Een bezoek aan Costa Rica is niet compleet zonder een bezichtiging aan de spectaculaire vulkaan Arenal.

Arenal is gecategoriseerd als een van de tien meest actieve vulkanen in de wereld en trakteert kijkers regelmatig op spectaculaire beelden van as, lava en lawine uitbarstingen. Evenals de regelmatig onheilspellende geluiden, veroorzaakt door dit kolos. De Lava uitbarstingen, die temperaturen van meer dan 1000 graden Celsius kunnen aannemen, staan er bekend om, om met meer dan 100 km per uur de hellingen van Arenal af te denderen.

De lava maakt dit gebied een uitstekende locatie voor thermische bronnen en alle andere behaaglijke spa activiteiten die daarbij komen kijken, alsook het creëren van paden voor watervallen van wereldklasse, zoals de La Fortuna. Er is een overvloed aan paden in de ”Arenal Volcano National Park” en er zijn vele tours en activiteiten beschikbaar voor bezoekers.

Voor het bezichtigen van verschillende soorten planten en dieren is dit een uitstekende locatie, daar dit gebied over grote hoeveelheden fascinerende flora en fauna beschikt.

Wij zijn er om u te helpen deze bestemming tijdens uw volgende bezoek te ontdekkenen! Een lijst van Arenal´s Hotels met de beste uitzichten op de vulkaan en lavastroom. Wij helpen u ook bij het opzetten van een dagprogramma alsmede en het vervoer zodat u het beste uit uw vakantie haalt!

Arenal is een ”must see”voor iedere toerist in Costa Rica. Het gebied heeft nu een actieve krater en een slapende, evenals een enorme stuwmeer dat wereldberoemd is voor zowel de uitzonderlijke windsurf mogelijkheden als voor het sportvissen. Er zijn ook meer dan 850 geïdentificeerde vogelsoorten die in het Arenal gebied verblijven.

Er zijn vele manieren om van de omgeving, om en nabij de vulkaan Arenal, te genieten. Er zijn allerlei tours mogelijk voor degenen die bijvoorbeeld willen wandelen of paardrijden. De vulkaan Arenal is een van de locaties in Costa Rica die je niet mag missen, alleen al omdat het een van de meest actieve vulkanen ter wereld is. Hoewel u dagelijkse talrijke uitbarstingen zal kunnen zien, houdt het nationaal park rond het Arenal gebied u op een veilige afstand, daar waar de meeste hotels juist profiteren van hun eersteklas panorama uitzicht op de vulkaan.

Ook interessant

Dominical
Dominical Dominical is een typisch surfstrand. De langgerekte bruine zandstrook loopt van het dorp Dominicalito tot aan de monding van de
Drake Bay
Drake BayGelegen aan de noordzijde van het schiereiland Osa ligt Drake Bay, vernoemd naar Sir Francis Drake, die, naar men zegt,
Golfo Dulce
Golfo DulceGolfo Dulce is een inham gelegen aan de Pacifische kust van Costa Rica. Het bijzondere is, is dat de Golf