Caribische Kust

Toen Christopher Columbus in 1502 voor het eerst voet aan wal zette aan Costa Rica´s Caribische kust, noemde hij het land onmiddellijk Costa Rica – oftewel ”rijke kust”. Hij ontdekte dit land, van de vochtige tropische wouden, uitbundige en veelzijdige flora en fauna en heldere koraalriffen! Honderden jaren later zijn de natuurlijke schatten die hij beschreef bewaard gebleven voor ons bezoekers, om ervan te kunnen genieten. De Caribische regio ten zuiden van de belangrijkste exportstad, Limon, is goed met San José verbonden door middel van een uitstekende snelweg die reizigers door bergen en het dichte regenwoud van het Nationaal Park Braulio Carrillo heen voert.

Caribische Invloeden

De natuurlijke charmes van deze regio worden vandaag de dag gekenmerkt door een mix van diverse culturen én hun invloeden. De Caribische mensen, zoals de Jamaicanen die hier veelal zijn vertegenwoordigd, met hun culinaire tradities, muzikale ritmes en unieke taal bieden bezoekers een hele andere ervaring dan in de overige regio’s van Costa Rica. Deze Caribische regio huivest ook Costa Rica´s grootste inheemse bevolkingsgroep en biedt bezoekers al met al een unieke culturele ervaring in al zijn uitbundige natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Ook interessant

Guanacaste
GuanacasteCosta Rica’s meest noordelijke provincie heet Guanacaste, Dit is de nummer één reisbestemming van het land en het staat bekend
Manuel Antonio
Manuel AntonioManuel Antonio, met zijn ongerepte witte zandstranden en weelderige tropische vegetatie, is een van de mooiste bestemmingen in Costa Rica.
Zuid Pacifische Kust
Zuid Pacifische KustCosta Rica’s Zuid Pacifische kust, die zich uitstrekt van Dominical tot aan de Osa Peninsula is een van de meest