Drake Bay

Gelegen aan de noordzijde van het schiereiland Osa ligt Drake Bay, vernoemd naar Sir Francis Drake, die, naar men zegt, hier in de late 16e eeuw landde op zijn reis rond de wereld. Ondanks dat het gebied een beetje geïsoleerd ligt, is er in het gebied van Drake Bay veel te doen. Met het verkennen van de kilometers aan verlaten kustlijn bent u dagen zoet, maar u kunt ook, zwemmen, duiken, paardrijden, sportvissen en vogelspotten, om maar een aantal andere activiteiten te noemen. De overvloed aan flora en fauna, spectaculaire landschappen en de warme vriendelijke bevolking, maken Drake Bay een onvergetelijke plek om te bezoeken.

Dichtbij Drake Bay ligt het spectaculaire Corcovado Nationaal Park. Deze wordt beschouwd als dé parel van het Costaricaanse nationale park systeem. Dit park herbergt het hoogste primaire regenwoud ter wereld, en is een echte ¨must see¨ tijdens uw bezoek aan dit gebied. Met meer dan 40.000 hectare en bijna een derde van het schiereiland Osa, huisvest het Corcovado Nationaal Park meer dan 10% van alle dieren in Noord- en Zuid-Amerika. Er zijn hier veel bedreigde diersoorten te vinden en ook de grootste ara’s populatie, ooit aangetroffen in Midden-Amerika. Een geweldige dagtocht is het bezoeken van het onbewoonde Cano eiland, dat tot de meest populaire snorkelgebieden in Costa Rica behoort. Het eiland is de thuisbasis van het Cano Island Biological Reserve. Op dit eiland kunt u de mysterieuze pre-Columbiaanse stenen bollen van een oude beschaving bewonderen. Tot op de dag van vandaag blijft de herkomst van deze bolvormige stenen een goot mysterie. Het 300 hectare grote reservaat ligt vol met paden die u de gelegenheid bieden om deze fascinerende plaatst te verkennen.

De stranden van het eiland worden bezocht door Ridley zeeschildpadden, die regelmatig aan land komen om hun eieren te leggen in het zand. Voor mensen op zoek naar een ¨ecologische¨ strandvakantie, mag Drake Bay zeker niet aan het activiteitenlijstje ontbreken. Populaire tours omvat een bezoek aan Caño Island, een van Costa Rica´s beste snorkel- en duikspots en een reis naar het Corcovado National Park – echt een van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica!

Ook interessant

Mal Pais
Mal PaisMal Pais was ooit een klein veehouderij- en vissersdorpje in de provincie Puntarenas. De naam Mal Pais, dat letterlijk “slecht
Manuel Antonio
Manuel AntonioManuel Antonio, met zijn ongerepte witte zandstranden en weelderige tropische vegetatie, is een van de mooiste bestemmingen in Costa Rica.
Monteverde
MonteverdeHet wereldberoemde Nevelwoud van Monteverde is een van de mooist beschermde reservaten ter wereld. Samen met de nabij gelegen stad