Tamarindo

Tamarindo, vroeger een rustig vissersdorpje dat vooral werd bezocht door backpackers en surfers, heeft zich getransformeerd tot een meer levendige eersteklas vakantiebestemming. Genaamd naar de tamarindebomen aan het strand, is het de meest goed bereikbare locatie aan de noord Pacifische kust. Het plaatsje heeft een vliegveld dat zeven dagen per week gebruikt wordt door lokale luchtvaartmaatschappijen, waaronder Nature Air en Sansa, en er is een frequente busverbinding of privé-vervoersdienst uit San José voor degenen die het niet erg vinden om vijf of zes uur te reizen.

Vliegveld in de buurt

Als alternatief kunnen bezoekers naar de internationale luchthaven Liberia vliegen en vanaf hier in 45 minuutjes naar Tamarindo reizen. Surfen is hier nog altijd een levensstijl! Sinds de film ¨Endless Summer¨, dat dit deel van Costa Rica tentoonstelde, komen mensen uit de hele wereld naar Tamarindo om te surfen aan deze mooie stranden. Vanwege het geografische karakter van het gebied zijn er surf spots voor elk vaardigheidsniveau.

Perfect voor surfers en sportvissers

Dit Mekka voor surfers staat ook bekend om het sportvissen. Vissers van over de hele wereld komen hiernaartoe om een Marlijn, gigantische tonijnen of andere zeilvissen te vangen. Er zijn veel bedrijven beschikbaar die sportvis tours organiseren. Dit deel van Costa Rica kan temperaturen bereiken tussen de 27 en 38 graden Celsius. Van november tot april is het droogseizoen en het regenseizoen loopt van eind april tot oktober. Het klimaat is verantwoordelijk, voor wat beschouwd wordt als een van de meest geweldige zonsondergangen in de wereld.

Tamarindo is een geweldige locatie voor diegenen op zoek zijn naar een combinatie van natuur, avontuur, vele winkels en eetgelegenheden. En laten we niet vergeten het ongeëvenaarde nachtleven!

Ook interessant

Caribische Kust
Caribische KustToen Christopher Columbus in 1502 voor het eerst voet aan wal zette aan Costa Rica´s Caribische kust, noemde hij het
Manuel Antonio
Manuel AntonioManuel Antonio, met zijn ongerepte witte zandstranden en weelderige tropische vegetatie, is een van de mooiste bestemmingen in Costa Rica.
Playa Islita
Playa IslitaHet mooie strand van Islita is slechts ongeveer een kilometer lang, maar zeker de moeite waard. De perfect gevormde baai