Zuid Pacifische Kust

Costa Rica’s Zuid Pacifische kust, die zich uitstrekt van Dominical tot aan de Osa Peninsula is een van de meest onontwikkelde en natuurlijke regio’s van het land. Dit gebied staat bekend als de “laatste grens” van Costa Rica en is een grote veelzijdigheid aan soorten flora en fauna. Tevens treft u hier prachtige stranden aan en een aantal van de beste nationale parken in Costa Rica, zoals het wereldberoemde Corcovado National Park.

Dit deel van het land heeft het voordeel dat het een vrij afgezonderde locatie is, waardoor u hier veel migrerende walvissen, dolfijnen, en enkele meest kleurrijke vogels ter wereld kunt tegenkomen. Het feit dat u zich hier in het midden van de natuur begeeft wilt overigens niet zeggen dat u genoegen hoeft te nemen met tweederangs-accommodaties! Een aantal van de beste hotels uit het land zijn in dit gebied te vinden.

De Zuid Pacifische kust heeft voor ieder wat wils; Er zijn hier topstranden zoals Drake’s Bay en Playa Zancudo waar u heerlijk van de zon kunt genieten. Dominical en Pavones zijn de stranden waar u terecht kunt voor de beste golven van het land om te surfen. Tevens kunt u er ook geweldige duiktochten maken tussen de hamer- en walvishaaien bij Isla del Coco. Of bezoek de nationale parken in Corcovado, Ballena & Isla del Cano. Hier vindt u het allemaal!

Er is een overvloed aan diverse ecologisch en geografisch interessante gebieden om te verkennen. Van met wolken bedekte bergtoppen die afdalen in plotsklaps vruchtbare (laag)landbouw tot prachtige afgelegen stranden. U zult hier veel minder toeristen tegenkomen dan in elk ander deel van Costa Rica! Dus neem de tijd om dit geweldige gebied te verkennen, want je weet nooit wat je zult ontdekken!